Articole preferate

Ultimele articole

Sexul poate fi un factor important în apariția senzației de usturime

Să urinezi după sex e extraordinar. Cel puțin în prevenirea infecțiilor tractului urinar (ITU).  

Probabil că ai crescut auzind “Nu te așeza unde e rece, s-ar putea să te îmbolnăvești acolo jos”. Dar frigul are puțin de-a face cu toate astea. Cercetările științifice au demonstrat că sexul este implicat în marea majoritate a cauzelor ITU, ceea ce îl face cel mai mare factor de risc pentru apariția senzației de usturime.

Și asta poate să îți taie tot cheful, nu-i așa? Fii fără griji. O vizită scurtă la toaletă și eviți toate simptomele inconfortabile ale ITU. Cum ar fi senzația de usturime din timpul urinării și mersul la toaletă de zeci de ori pe zi. Sună prea ușor ca să fie adevărat? Dar așa este! Adevărul gol-goluț.

Dar stai! Ce are de a face sexul cu infecțiile tractului urinar (ITU)?

Înainte de a renunța la toată lenjeria sexy și la întâlniri, hai să clarificăm relația dintre sex și ITU. După cum știi, în jurul anusului există bacterii. Acolo le este locul, ca parte organică a microflorei din intestinul nostru. Dar în timpul actului sexual, penisul sau vibratorul pot duce unele dintre aceste bacterii către intrarea în uretră, care se află fix deasupra vaginului. Și aceste bacterii, care sunt la locul lor în anus, nu sunt la fel de binevenite în uretra noastră, de unde se pot duce către vezica urinară și pot cauza infecții ale tractului urinar. De fapt, este vorba despre bacteria“bună” aflată în locul “rău”.

OK, înteleg asta. Dar ce are de-a face urinatul cu asta?

Acum că ai înțeles că bacteriile din anus nu au ce căuta în vezica urinară, e ușor de explicat cum ajută urinarea. Ghiciți? E simplu. Așa cum penisul poate aduce bacteriile în uretră, urinarea le poate spăla. La fel cum intrușii care încearcă să se cațere într-o conductă sunt îndepărtați de un șuvoi de apă. Câteva picături nu îi vor îndepărta pe intruși. Așa că ai grijă să fii întotdeauna hidratată, ca să poți îndepărta bacteriile.

Și dacă deja am simptome? Urinatul ajută?

Ajută, desigur. Pentru că urinatul îndepărtează intrușii, ți-aduci aminte? Dar dacă deja ai simptome, asta înseamnă că unele bacterii au intrat deja în uretră. În acest caz, ai avea nevoie de ajutor suplimentar ca să le poți îndepărta. Acum poți folosi Urinal Akut. O singură capsulă pe zi te ajută să scapi de disconfort și de senzația de usturime din tractul urinar inferior și, de asemenea, facilitează eliminarea bacteriilor, prin intermediul urinei. O modalitate simplă de a scăpa de problemele tractului urinar.

Urinal Akut are în compoziția sa extract foarte concentrat de merișor, Vitamina D și conține splinuță, care contribuie la funcționarea în limite normale a procesului de eliminare a urinei.

Pentru că sunt fragili, copiii se confruntă cu o mulțime de afecțiuni în primii ani de viață. Infecțiile tractului urinar sunt frecvente, până la 8% dintre fete și 2% dintre băieți confruntându-se cu o astfel de infecție până la vârsta de 5 ani. Pentru că simptomele pot fi greu de observat la copii și pentru că netratate, infecțiile urinare pot duce la complicații, află tot ce trebuie să știi despre prevenție și tratament. Cu tratamentul potrivit, copilul tău ar trebui să înceapă să se simtă mai bine în doar câteva zile.

Cum apare o infecție urinară la copii?

Infecția urinară este rezultatul pătrunderii unei bacterii în tractul urinar și înmulțirea ei ulterioară. Microbii pot provoca infecții oriunde în tractul urinar, care este alcătuit din:

 • Rinichi, care filtrează deșeurile și apa suplimentară din sânge pentru a produce urină
 • Uretere, care trimit urina din rinichi în vezică
 • Vezică, care stochează urina
 • Uretra, care golește urina din vezica urinară

Infecțiile la nivelul tractului superior sunt mai periculoase, însă infecțiile la nivelul tractului inferior sunt mai frecvente. Dar indiferent de natura lor, dacă sunt netratate, pot duce la complicații. În plus, fetele sunt mai predispuse la infecții urinare decât băieții, deoarece uretra lor este mai scurtă și bacteriile din anus pot pătrunde mai ușor în vagin și uretră.

Semnele și simptomele unei infecții urinare la copii

Simptomele infecției urinare la copii includ durere la urinat, miros neplăcut al urinei, nevoia urgentă de a merge la toaletă, febră, greață sau vărsături, diaree. Totuși, în vreme ce simptomele sunt clare la copiii mai mari, în cazul copiilor mici poate fi nevoie de mai mult efort din partea părinților pentru a afla ce nu este în regulă. Sugarii pot avea simptome mai generale, cum ar fi agitația, interesul redus pentru alimente sau febra. În cazul în care părinții își doresc să afle cu exactitate dacă simptomele neplăcute sunt provocate de o infecție urinară, o vizită la medicul pediatru și prelevarea unei probe de urină pot ajuta la aflarea unui diagnostic cât mai exact.

Tratament pentru infecție urinară la copii

În general, tratamentul prescris pentru o infecție urinară la copii constă în antibiotice. Tratamentul durează între 7 și 10 zile și după finalizarea lui, medicul poate efectua un alt test de urină pentru a se asigura că infecția a fost eliminată. Este important ca micuțul pacient să urmeze întregul plan de tratament și să ia toate medicamentele, chiar dacă începe să se simtă mai bine. Întreruperea tratamentului poate face ca bacteriile să devină rezistente la antibiotice și să provoace o altă infecție. De asemenea, este bine de știut că antibioticele ucid bacteriile infecției urinare, dar odată cu acestea, și bacteriile benefice de la nivelul florei intestinale. Părintele trebuie să se asigure că alimentația copilului este diversă și bogată în nutrienți atât pe parcursul tratamentului, cât și în viața de zi cu zi.

Pentru potențarea efectului, tratamentul antibiotic prescris de medicul pediatru poate fi completat de Urinal sirop. Urinal sirop este o formulă specială pentru copiii cu infecții de tract urinar, potrivită atât copiilor peste 1 an, cât și adolescenților. Datorită concentratului uscat din suc de merișor, Urinal sirop oferă protecție naturală pentru sănătatea tractului urinar:

 • Ajută la eliminarea bacteriilor patogene din tractul urinar
 • Ajută la intensificarea dezvoltării microflorei
 • Împiedică aderarea bacteriilor, precum E. coli, de pereții uretrei și a vezicii urinare
 • Previne recurența infecțiilor urinare

Prevenție pentru o viitoare infecție urinară la copii

Alimentația și igiena sunt factori-cheie în prevenția infecțiilor urinare, dar și a afecțiunilor în general. Câteva practici concrete care ajută la prevenirea infecțiilor urinare includ:

 • Schimbarea frecventă a scutecelor bebelușului pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor
 • Educarea copilului să se spele pe mâini înainte și după a folosi toaleta. În cazul fetelor, este indicată ștergerea din față în spate. Acest lucru ajută la prevenirea pătrunderii bacteriilor din materiile fecale în vagin și tractul urinar
 • Încurajarea copilului să meargă la baie de îndată ce simte nevoia
 • Obișnuirea copilului să facă duș în loc de băi lungi cu săpunuri și produse parfumate. De asemenea, lenjeria de corp indicată este cea din bumbac, pentru că cea din fibre sintetice nu permite pielii să respire și predispune la dezvoltarea bacteriilor
 • Încurajarea copilului să bea multă apă, pentru că ajută la eliminarea bacteriilor din tractul urinar. De asemenea, hidratarea corespunzătoare previne constipația, care poate crea blocaje în tractul urinar și permite bacteriilor să se dezvolte.

Neplăcută, dar foarte frecventă, cu infecția tractului urinar femeile sunt pur și simplu obligate să se confrunte. Vă oferim sfaturi de specialitate despre ce trebuie să faceți și ce nu trebuie să faceți pentru a vă păstra sănătatea tractului urinar și viața fără probleme.

Mai mult de jumătate dintre femei vor face infecție urinară cel puțin o dată în viață, iar 4 din 10 femei o vor experimenta din nou, în decurs de șase luni – spre deosebire de bărbați. De fapt, femeile sunt de până la 30 de ori mai predispuse la infecții ale tractului urinar decât bărbații. Ți se pare nedrept? Așa este, însă o infecție urinară se poate gestiona. În majoritatea cazurilor, cu siguranță.

Infecție urinară: cauze

O infecție urinară este cauzată de bacteria E. coli care ajunge în tractul urinar. Prin urmare, contrar credinței de modă veche, dar încă populară, nu vei lua bacteria E. coli dacă stai pe o suprafață rece. Frigul ne poate slăbi sistemul imunitar și, astfel, poate contribui la agravarea afecțiunii, dar nu reprezintă cauza unei infecții urinare. Dacă te întrebai de ce continui să faci infecție urinară, trebuie să știi că există câțiva factori care cresc riscul de a o contracta.

 1. Contact sexual frecvent. Ceea ce nu înseamnă că ar trebui să încetezi să faci sex, ci doar că este înțelept să îți iei unele măsuri de precauție atunci când vine vorba despre igienă. Mai bine să fii în siguranță decât să-ți pară rău.
 2. Sistem imunitar slăbit. Acest lucru poate avea multe cauze, inclusiv diabetul sau chimioterapia. Chiar dacă nu ai nicio afecțiune medicală, regula generală este să te asiguri că ai grijă de tine în mod corespunzător. Infecția tractului urinar este doar unul dintre motivele pentru care este util să faci acest lucru.
 3. Hidratarea. Sau, mai degrabă, lipsa acesteia. Deoarece urina elimină bacteriile din vezica urinară, consumul de suficiente lichide și, prin urmare, urinarea regulată este un element cheie în prevenirea infecțiilor urinare. E recomandat să nu va abțineți de la a face “pipi”. Serios, pur și simplu, mergeți la toaletă.
 4. Vârsta. Din păcate, femeile aflate la postmenopauză sunt mai predispuse să contracteze o infecție urinară. Motivele sunt prolapsul pelvin, lipsa estrogenului, scăderea numărului de lactobacili din flora vaginală, incidența crescută a bacteriilor care cauzează infecția în jurul uretrei (tubul care transportă urina în afara vezicii urinare) și faptul că femeile mai în vârstă sunt mai des afectate de boli precum diabetul.
 5. Igiena. Atât prea puțină, cât și prea multă. În general, vrei ca zona intimă să fie curată, uscată și atât. În timp ce majoritatea femeilor se preocupa în mod regulat de igienă, este important să subliniem că nici exagerarea, mai ales în cazul utilizării săpunurilor parfumate și/sau agresive, nu este cea mai bună cale de acțiune atunci când încercați să preveniți infecția tractului urinar. Același lucru este valabil și pentru utilizarea spermicidelor ca metodă contraceptivă sau, în general, pentru utilizarea oricărui produs care perturbă microflora vaginală.

Infecție urinară? Ce e de făcut?

Și acum ce facem?

Să analizăm câteva lucruri pe care trebuie să le faci și pe care nu trebuie să le faci pentru a te proteja de infecțiile urinare, fără a renunța la toate distracțiile vieții.

Prevenție infecție urinară sau: ce să NU faci

 1. Nu folosi săpun parfumat pentru a spăla zona vaginală.
 2. Nu aștepta și nu te abține dacă trebuie să faci pipi. Mergi la toaletă cât mai repede posibil.
 3. Nu te opri prea devreme când faci pipi, ci încearcă să îți golești complet vezica urinară.
 4. Nu purta lenjerie de corp sintetică, cum ar fi nailon, și stai departe de pantalonii foarte strâmți. Și vaginul tău are nevoie de spațiu.
 5. Nu bea multe băuturi alcoolice, deoarece acestea îți pot irita vezica urinară.
 6. Nu consuma multe alimente sau băuturi dulci, deoarece zahărul poate încuraja dezvoltarea bacteriilor.

Prevenție infecție urinară sau: ce e BINE să faci

 1. Șterge-te din față în spate când mergi la toaletă, pentru a evita transferul de bacterii.
 2. Păstrează zona genitală curată și uscată. Bumbacul este prietenul tău aici.
 3. Schimba-ți imediat costumul de baie ud. Cel mai bun motiv pentru a avea două costume de baie drăguțe, nu crezi?
 4. Bea multe lichide, în special apă – astfel încât să urinezi regulat în timpul zilei și să nu îți fie sete.
 5. Spală pielea din jurul vaginului cu apă înainte și după sex. Nu exagera cu săpunul.
 6. Fă pipi cât mai repede posibil după sex.

Tratament infecție urinară

De îndată ce observi primele simptome de infecție a tractului urinar sau senzația de arsură la urinare, ia în considerare vizita la medic. Cu toate acestea, dacă te decizi să te ocupi singură de infecție, este important să acționezi rapid și să optezi pentru un tratament pentru infecția tractului urinar.

Urinal Akut ajută la ameliorarea simptomelor și susține sănătatea tractului urinar datorită combinației unice de merișor, splinuță și vitamina D. Ve fi mulțumită de rezultate – la fel ca 99 % dintre femeile care l-au încercat și care l-ar recomanda prietenilor și familiei. Sau ție.

Lasă o recenzie